pátek 5. října 2012

slanina a vajíčka

neboli ham and eggs, hemenex, či jak to nazvete.
Výborná snídaně, případně brunch, tedy pokud neholdujete raději jogurtu či vločkám nebo jiným svinstvům :).
No, když se oprostíme od klišé, že ham je nutně šunka, prorostlá slanina anglická nám postačí.
Takže jedna pánev, trocha sádla (1 PL), trocha soli (1/4 KL)  a možná i bílého pepře (špetka), na to hodit plátky slaniny, na mírném plameni dohnat do červena a LUP, několik vajec na to (dle velikosti pánve a hladovosti 3-4). Vejce necháme tak do hniličkova, ne zcela natvrdo, mezitím si dáme do pressovače kávu a stiskneme tlačítko, tedy doufejme na dva hrnky, paralelně.
Slabším povahám nabídneme ke kávě mléko či cukr (brrr, kává je buď dobrá, nebo sladká :)) a se zaujetím pyšného kuchaře amatéra servírujeme, přičemž si nevšimneme, jak naše pachtění je pozorováno :).
Máme-li pečivo čerstvé, nabídneme jej, nemáme-li, musíme chvíli válčit s troubou, aby rozpekla nebo vyběhnout koupit čerstvé.
Vhodnou přílohou je vidlička a nůž :), no a pak jestli snídáme ve dvou a s opačným pohlavím, sklenička bohemky :)



Zdroj obrázku: http://www.colourbox.com

Žádné komentáře:

Okomentovat