čtvrtek 11. října 2012

koprovka

podarěnoj lošadi v gubu nismatri, jak se to píše v azbuce, znalci vědí :)

Nicméně, začne-li darovaný kopr uvadat, musí se zpracovat, jinak by se mohl rovnou vyhodit.
Takže - 2x smetany sladká a la 250 ml, no musí to být ale řádné a poctivé smetany
1 PL másla, na to hodit nasekaný kopr a maličko orestovat na mírném plameni. A míchat !
Pak smetana a michat a míchat. No, konkurenční recepty říkají jíšku či zaprášit moukou, nene, nechat bublat cca 15 minut.
Špetka NaCl, což je opravdu jen mezi prsty přihodit.

Vhodná příloha ?
No, jistěže brambory, vařené jen s minimem soli i kmínu, no a pak buď velce natvrdo, nebo kusanec hovězího, vařeného (zbude nám vývar), či dušeného :)

:)

2 komentáře:

  1. To už není koprovka, ale slušná kalorická bomba!
    Ovšem to neznamená, že nemůže být skvělá!

    OdpovědětVymazat
  2. No, říkal někdo, že je to dietní recept ? :)

    OdpovědětVymazat