Přiznám, že jsem užil mražené...
2 PL sádla
sáček fazolek (350 gr)
1/4 KL soli
špetka mletého pepře
Úplně jednoduchý recept, sádlo rozpustíme, pak na něj nahážeme obsah sáčku fazolkového a na mírném plameni za občasného převracení necháme škvařit.
Trvá to asi 15 minut, frekvence obracení je cca 3 minuty, nebo kdy e nám začne sádlo pálit (FUJ), a tak zjistíme, že mírný plamen má být ještě mírnější.
NaCl a pepř přidáme až před koncem.
Dá se to jíst i jen tak - nicméně zatímco škvařené fazolky chládnou (abycho si nespálili ... ehm :), lze dát na stejnou pánef ještě jednu lžíci sádla, přihodit anglickou slaninu a nechat do křupava, to pro změnu na celkem velkém plameni.
Je to zajímavější chuť než fazolkyx škvařené jako obalené ve slanině :)
Sežereme to málem i s pánví :)
PS: naštěstí e po tomto fakt nehubne :)
Žádné komentáře:
Okomentovat