sobota 13. října 2012

dušená krkovice na karí

2 plátky krkovice
1 PL sádla
1/2 l vývaru
cca 0,25 l vody
2 PL žlutého karí

Mám rád jednoduché recepty a prostě inspiraci momentální, ne vždy ji dokážu zopakovat. Prý je to definice špatného kuchaře, s čímž by se i dalo souhlasit :)

Rozpálíme sádlo na pánvi, na prudkém plameni (mezitím odpovídáme na mejly, dokud nám nezačne hořet byt :))
No, krkovici párkrát přeplácáme naruby, pak pokud jsme nevyhořeli, ztlumíme plamen a podlijeme.
Nejdříve vodou a necháme škvařit cca 15 minut, pak dolijeme, vývarem, to děláme dle stupně plamene tak cca co 10 minut. Až usoudíme, že maso je téměř měkké, přihodíme k podlití to karí a teď si dáváme pozor, aby se to nepřipálilo, takže pozor, plamen na málo.

Vhodná příloha, no, to be jeden neřekl, KDO, ale co, to může mlžit, takže vidlička a nůž určitě a pak také talíř :)

PS: pokud se "uhodne" ten poměr, kdy maso už je měkké a zredukuje se vývar ... no lépe se to jí ve dvou než v jednom :)

Žádné komentáře:

Okomentovat