pondělí 8. října 2012

PPP

Jak píše ajIdnes , jedna firma přišla s nápadem na levné čokolády.
Hmmm ...

Tato firma takovéto produkty značí jako PPP. Anglickou zkratku lze najít v tom odkazu na iDnes, česky to překládá jako " jídlo s přijatelnou kvalitou, ovšem za co nejnižší cenu".
Jaksi už ten název evokuje trochu problém. Přijatelná kvalita za co nejnižší cenu. Tedy "prodejný šmejd", nebo nás doposud vysokými maržemi okrádali ? Vyberte si ...
A protože se Ojro potácí těsně nad propastí, nemohou si to dovolit ?

Nápad to zkusit přes jiné než velké řetězce zní také na první pohled skvěle, nicméně když si uvědomíme veřejné tajemství, tedy nutnost za novou položku "zalistovat", a tedy platit, lidumilnost se poměrně vytrácí. Navíc je otázkou, co to nezávislá maloobchodní síť vlastně je - žabky ? Večerky ? Nonstopy ? Pouliční stánky?
Docela se obávám, že klientela těchto podniků nesahá zrovna po čokoládě, ale spíš po chlastu či po "rohlíku s něčím", takže být nejmenovaným .a.išem, tak bych s jeho impériem podobným nesmyslům jen tleskal. Maloobchodní síť zcela jistě ocení více snížení o desetník pečiva než lev(n)ou čokoládonáhražku.
A zmenšování balení ? Jsme asi jednou z mála zemí na světě, kde se vyplatí koupit dva menší jogurty než jeden velký. S touto politikou se uspěje jen u části populace.

Žádné komentáře:

Okomentovat