No, původně to měl být boršč ...
3 mrkve, posekat napůl a napříč
1 kedlubna, nakostičkovat
1 celer, nakostičkovat
1 zelí
sůl
nové koření (asi tak 6)
pepř (rovněž tak 6)
3 brambory
1 vavřínový list
čtvrt kila kuřecích srdíček
jedno kuřecí ňadro
pálivá paprika
nakládaný kopr
kmín
Mrkev, kedlubnu a celer nasekáme a dáme vařit.
Pak po cca 30 minutách přihodíme naprájené zelí, plus maso a na mírném plameni necháme bublat tak hodinu.
Mezitím vedle uvaříme nakostičkované brambory s kmínem, pak je dáme do polévky, přidáme pálivou papriku, sůl a kopr dle chuti.
Když jsou brambory skoro rozvařené, zelenina skoro také, je to právě ono.
Žádné komentáře:
Okomentovat