pondělí 5. března 2012

židovský řízek


Židovský řízek je poměrně jednoduchou variací buď na klasický "řízek v trojobalu" nebo kus roštěnky. Z neznámých důvodů je tato úprava populárnější na Moravě a ve Slezsku, nebo to lze přičíst i mé neznalosti :).
Plátek hovězí roštěné potřeme rozmačkaným česnekem se solí a obalíme trojobalem (vajíčko, mouka, strouhanka). Můžeme přidat malinko worchesterové omáčky či špetku bílého mletého pepře
Osmahneme jako minutkový řízek nebo nejdříve osmahneme a necháme chvíli péct (preferuji rychlé osmahnutí, to je v řádu minut na prudkém žáru, cca 5 minut na každou stranu - záleží na tom, jak je plátek roštěné silný.
Nebo cca pak 30 minut nechat v troubě na 180 stupňů. Záleží, jak kdo to rád, minutka pochopitelně není jak zapečená roštěnka ...

Přílohy
opékané brambory plus zeleninová obloha.
Šťouchané brambory s jarní cibulkou.
Vařená brokolice zalitá teplým máslem.

Žádné komentáře:

Okomentovat