čtvrtek 1. března 2012

pár pravidel :)

Vítejte a především dobrou chuť vám všem :). Snad se vám zde bude líbit ...

Z důvodů "technologických" doplňuji per blog

Jako muž splňuji veškeré požadavky na mužské vaření - neumím vařit rychle, cesta za úspěchem je dlážděna prázdnýma sklenicema, zaneřádím celou kuchyni a učím nádobí, jak se umýt samo. Vařím rád, někdy špatně, zato pak s o to větší vervou...
Mám rád spíše jednodušší chutě a variace, což občas také je vznešené označení pro mou neznalost :). Toto je neúplný výčet mých špatností :)

"Nepříjemnostem je třeba předcházeti", jak praví klasik, a tak jen tak na vyjasněnou pár pravidel, věřím, že jednoduchých až zřejmých.

1. Kdo jsem najdete v popisu "o mně". Daná míra anonymity či neanonymity mi vyhovuje, pokud byste někdo měl zájem se dozvědět více, proč ne, ale ne veřejným vyvěšením na stránkách.
2. Jsem zde hostem, dobrovolným. Respektuji obecná pravidla poskytovatele (která ostatně implicitně platí i pro vás), nad jeho rámec přidávám pár vlastních. Jste tu rovněž hosty, vítanými, nicméně i jako "pán" pronajatého "blogdomu" si vyhrazuji právo nastavit ekvivalent "zouvání či nezouvání v předsíni".
3. Blog jsem založil jako určitý koníček, lákám zde další autory, které znám a lákám i přispěvatele, které neznám a se kterými si třeba vzájemně "zachutnáme". Autoři, kteří se tak rozhodnou, budou vedeni na tomto blogu, autoři, kteří z nejdůznějších důvodů budou raději skryti budou rozlišeni "disclaimerem" typu publikováno s laskavým svolením autora.  Pochopte, že se nemohu chlubit cizími příspěvky a vydávat je za své :).
4. Příspěvky zde uvedené jsou dílem autora, se všemi právy a povinnostmi z toho vyplývajícími dle autorského zákona platného v České republice i v rámci všeobecných dobrých mravů. Pro případné další užití příspěvku či jeho částí se tedy obraťte na autora. Publikací zde na tomto blogu nejsou práva autora nikterak dotčena (autor publikací dává s ní a priorní souhlas, ale nemotejme se do právních kliček :)), já jako DVD si přímo zakazuji provádět neoprávněné zásahy "z titulu pána blogdomu" bez domluvy a to pouze u "skrytých" autorů. Příspěvky zde publikované nebudou nikterak použity nad zákonný rámec či technologické postupy, za které z principu věci nemohu být zodpovědný (okopíruje-li si někdo třetí zde vyvěšenou stránku, nemám jak tomu zabránit).
5. Reklama na blogu je řízena podmínkami poskytovatele, v tuto chvíli bez reklamy. Product placement není z mé strany vítán, při podezření budu kontaktovat autora a při více typech podezřelého vaření z produktu "XY" si vyhrazuji výjimku a právo smazat publikovaný příspěvek. Odkazy na jiné recepty či jiné servery a priori nevylučuji, budu je ale posuzovat individuálně.
6. Diskuse. Věčné téma a noční můry adminů. Prosím, diskutujte s rozmyslem. Máte možnost diskutovat anonymně nebo přihlášeně, ale diskuse je moderovaná. Mnou. Diskuse pod recepty je primárně určena pro diskusi nad receptem samotným. Nikoliv ke skrytým či osobním výpadům, litaniím, exhibicionismu, reklamě a podobně. Budu se snažit odpovídat na dotazy určené mně, nezlobte se však, když to třeba někdy neudělám. Nečekejte zde žádný etický kodex, kolem kterého budeme sáhodlouze bruslit, co je před hranou a co je už za hranou. Co vyhodnotím jako odporující dobrým mravům, smažu. Tečka. Ano, mohu se plést. Pokud si myslíte, že jsem něco smazal neoprávněně, zkuste to napsat znovu a lépe. Nehodlám sáhodlouze diskutovat, zdali použití slova "blb" je zakázáno, ale že "b.b" už není to samé. A pozor: příspěvek v diskusi podléhá stejným pravidlům daných poskytovatelem, tedy za obsah odpovídá autor. Moderačně "puštěný" příspěvek neznamená nutně, že s ním souhlasím, znamená to pouze, že jsem vyhodnotil, že podle mého názoru (!) neodporuje dobrým mravům ani pravidlům poskytovatele. Za jeho obsah nesete i po mé moderaci plně odpovědnost vy ("je to VÁŠ komentář, ne můj" :)) se všemi právními důsledky z toho vyplývajícími i možností postihu ze strany poskytovatele, jak je uvedeno v jeho podmínkách (neboli si je přečtěte :))
7. Vzkazy nebo návrhy na technické zlepšení pište mně, ne pod příspěvek samotný, ale upozorňuji, že záměrně používám vzor blogu, tedy ne vše, co bych chtěl je možné dělat čistě konfifuračně, bez zásahů do šablony.
8. nezapomínejte, že jde o koníčka, o vaření, o dobrou chuť a dobrou náladu :)
10. pokud se Vám toto nelíbí, zkuste mne přesvědčit, co dělám špatně, co zde chybí nebo přebývá. Vědomě to však není všeobjímající kočkopes, ale celkem neširoce zaměřený blog. A jako poslední instanci ... pokud se vám toto opravdu nelíbí, nedá se nic dělat, ale s lítostí tedy říkám, že nikdo Vás to nenutí číst, běžte jinam nebo si založte blog vlastní :)


DVD :)



Žádné komentáře:

Okomentovat