sobota 19. ledna 2013

český česnek

no, váhal jsem, zdali to dát sem, či na své politické kecy...

na čt24 běžela diskuse, jak se pozná český česnek od čínského, či jiného.
Sakra, můj prapředek byl statkář, ale myslím, že to není geny, ale rozumem ...
Zkuste si kousnout do českého  česneku, až vás přestane pálit jazyk, zkuste totéž s čínským a srovnáte si to sami.
Nechcete-li takto brutální metodu, stačí přičichnout. U činského neucítíte nic, u českého spolehlivě kýchnete...
S láskou vzpomínám na jednu starou paní, co v obdobném případě rozuměla na trhu svému řemeslu, to sice bylo u paprik, ale když jsem si čichl, abych zjistil, zdali jsou ty slovenské sladké či pálivé, jen se usmála. Neradila, jen pak řekla pálivé, že ?
Podrobnosti ... ehm ...
 No a zpět k česneku - český má jinou barvu, čínský je jeden jako druhý...


Žádné komentáře:

Okomentovat