sobota 22. prosince 2012

Dauphinovy brambory

trochu jinak :)

recepty neopisuji, ale občas trochu změním :)
Brambory, cca půl až jedno kilo
0.5 litru smetany
1l mléka (nepoužije se celé)
sádlo
1 KL soli
eidam 45%, strouhaný
několik vavřínových listů
několik kulí nového koření
libová slanina

Brambory naplátkujeme a předvaříme v mléce. Když jsou poloměkké, poskládáme je do vymazané sádlem zapékací misky či pekáče, vrstvíme spolu s kostkami slaniny, občas přihodíme i ten list či nové koření. Vrch zasypeme tím sýrem, předtím to dolijeme smetanou a samozřejmě je tam to mléko, ve kterém se ty brambory předvařily. Strčíme do trouby a zapečeme.

Je mi jasné. že by tam mělo být i provensálské, nicméně vavřín a nové stačí ...

Příloha je "dle chuti", mě to chutná jen tak, ale případně kus masa jistěže nezaškodí :)

Žádné komentáře:

Okomentovat