úterý 6. listopadu 2012

borsc kobwo II.

3 hlavice červené řepy
1 cibule
půlka kedlubny
3 mrkve
30 deka hovězího zadního
30 deka žeber
1 kuřecí stehno
půlka hlávky zelí
čerstvá petržel
sterilovaný kopr ve sladkokyselém nálevu

plus koření :) a voda, ale to je v receptu :)

Zelí nakrájíme a "předdusíme" na vodě, s kmínem, octem, vodou a solí do "al dente".
Zeleninu nakostkujeme (fuj, to je ale práce, než se to oloupe a nakostkuje), přidáme bobkový list, kuličky pepře a nového koření obdobně jako v boršči I.
Hovězí zadní nakostkujeme a rovnou do studené vody přihodíme, začneme vařit na středním plameni.
Žebra i stehno počkají, abychom pak zase zjistili, že máme malý hrnec :(.
Naštveme se sami na sebe a jdeme nakrmit odřezky z masa kocoura, abychom sami sebe nevyfackovali za blbost. Ztlumíme plamen a jdeme ven, nechceme vyhořet :). On boršč chce čas ...
pak žebra a stehno dáme do menšího hrnce, narozdíl od verze I. to uděláme tak, že to nejdřív uvaříme a pak až oloupeme a přilijeme a přihodíme. Je to snazší, i když pozor na polálení si prstů, no, nejsem profík :)
Necháme bublat, přihodíme petrželku a kopr a koštujeme. A koštujeme. a Přilijeme trochu octu, nebo přisypeme soli, ale opatrně, pokazit se to dá jen jednou.

Jelikož mi k dokonalosti boršče vždy něco chybí, tentokrát jsem zapomněl koupit brambory, tak tam nejsou.
Kamenujte autora :)


Žádné komentáře:

Okomentovat